" class="home" />

Opetus

Laulaminen

Sinun äänesi on ainutlaatuinen ja korvaamaton.

Laulutuntien tavoitteena ei ole saada sinua kuulostamaan keneltäkään muulta kuin sinulta itseltäsi. Kun löydämme terveen ja sinulle sopivan tavan tuottaa ääntä hengityksen ja lihasten ollessa tukena ja turvana, huomaat miten upea ja ihana asia on antaa koko kehosi soida vapaasti. Niin sanottua epämusikaalisuutta ei ole minun mielestäni olemassa, eikä sille ole olemassa edes tieteellistä näyttöä. Tule siis rohkeasti tutustumistunnille vaikka vähän jännittäisi, se on luonnollista ja voit vaikka kertoa siitä etukäteen.

Pedagoginen lähestymistapani on tutkiva, utelias ja oppilasta kuunteleva. Keskitymme tunneilla myös mentaalisiin asioihin, koska äänesi soi vapaudesta, rentoudesta, rohkeudesta ja uskaltamisesta lähteä kohti uutta ja jännittävää. Hyödynnän opetuksessani myös musiikkiliikuntaa, sillä musiikkiliikuntaan perustuvien harjoitusten avulla saamme kehomme mukaan laulamiseen vaivattomammin ja nopeammin. 

Laulutunneilla voimme keskittyä myös puhetekniikkaan ja äänesi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Jos sinusta tuntuu, että äänesi väsyy ja käheytyy helposti päivän aikana tai haluat enemmän kantavuutta omaan puheeseesi, voimme tehdä yhdessä harjoituksia ääntäsi varten. Voimme harjoitella tunneilla myös esimerkiksi puheen pitämistä. 

Musiikkikasvatus

Musiikkikasvatuksen tarkoitus on edistää tasapainoista kasvua, kehitystä ja oppimista. 

Pieni lapsi on musiikillisesti aktiivinen ja erilaiset musiikilliset aktiviteetit ovat lapselle loistavaa aivotyötä. Vanhemman laulama tuutulaulu voi rauhoittaa itkevän vauvan tai taaperon kuullessa radiossa soivan kappaleen, alkaa tämä hytkymään musiikin tahtiin riemuissaan.

Tarjoan musiikkikasvatusta jo pienelle vastasyntyneelle aikuisensa kanssa, tai voimme aloittaa jopa äidin kanssa raskausaikana. Aluksi tunnit sisältävät muskareistakin tuttuja elementtejä ja lapsen kasvaessa voimme lapsen kiinnostuksen mukaan siirtyä kokeilemaan eri soittimia laulamisen lisäksi. Annan alkeisopetusta myös esimerkiksi pianon-, kitaran-, basson-, rumpujen-, ukulelen-, nokkahuilun- ja viulunsoitosta. Alkeisopetuksen rinnalla käymme läpi musiikin teoriaa, sekä luomme myös omaa musiikkia improvisoiden. 

 Musiikkikasvatus koetaan usein vain varhaisiän- ja koulumaailman asiaksi, mutta musiikkikasvatus jatkuu läpi elämän. Aikuisena pelkäämme musiikkiin liitettyä lahjakkuusmyyttiä, joka usein estää meitä jatkamasta musiikkia lapsuuden jälkeen. Tai jos lapsena musiikki ei ole kuulunut elämään, kynnys aloittaa musiikin harrastaminen voi olla suuri. 

Jos et siis ihan tiedä mitä musiikilta haluat tai haluat ehkä kokeilla vähän kaikkea, ota yhteyttä ja lähdetään tutkimaan mikä musiikissa olisi juuri sinun juttusi! 

Musiikkikasvattajana minut voi tilata erilaisiin tilaisuuksiin vetämään projekteja ja työpajoja. Työpajat voivat esimerkiksi liittyä esiintymisvalmennukseen tai äänenkäyttöön ja puhetekniikkaan.  Olen erikoistunut musiikin luovaan tekemiseen ja musiikkiliikuntaan, ja voimme yhdessä miettiä juuri teidän porukallenne sopivin paketti. Minun kauttani voi tilata myös taidetuokioita päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin ja yksityistilaisuuksiin haluamallaan kokoonpanolla ja teemalla. Voimme säveltää ja sanoittaa myös kokonaan uuden taidetuokion toiveiden mukaan.

Musiikki kuuluu kaikille!